Chokladsmörkräm
- Vispa smöret mjukt. Sikta ner kakao och florsocker, vispa ordentligt. Tillsätt mjölk till frostingen får rätt konsistens. Vispa länge till en luftig kräm. Fyll en spritspåse med frostingen. Gör ett hål i mitten av cupcakesen med hjälp av en äppelurkärnare (se hur HÄR). Spritsa ner chokladsmörkräm i hålet.
Nougatfrosting
- Skär nougaten i bitar och lägg dem i en värmetålig skål. Värm grädden och häll den över nougaten. Rör om tills all nougat smält. Ställ att kallna helt. Låt smöret bli rumsvarmt. Vispa det mjukt och luftigt med elvisp. Häll i nougatblandningen lite i taget under omrörning. Vispa till en fluffig kräm. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa den på dina cupcakes.
Vit chokladfrosting
- Smält den vita chokladen över vattenbad, ställ åt sidan. Vispa det rumsvarma smöret mjukt, vitt och krämigt. Detta tar ganska lång tid med elvisp, 5-7 minuter. Tillsätt cream cheese och vispa ytterligare några minuter. Häll i den vita chokladen och fortsätt att vispa några minuter. Sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa tills frostingen är jämn. Den kan bli lite lös på grund av den smälta chokladen. Ställ den i så fall en stund i kylen för att chokladen ska få en chans att svalna helt. Spritsa eller bred på cupcakesen. Dekorera.
Swiss Meringue Raspberry Buttercream
- 4 st stora äggvitor eller 120g
- 2,25 dl socker
- 250 g smör
- 1 tsk vaniljsocker
- 3,3 dl hallon tinade eller färska
Kuberna med rumsvarmt smör ska tillsättas en i taget. De ska bli helt uppblandade i marängen innan du stoppar ner nästa. Ett bra tips är att räkna till 15 mellan varje. När allt smör är tillsatt ser det inte alls speciellt trevligt ut i skålen. Det ser mest ut som en grynig massa. Men, det är ingen fara! Fortsätt att vispa på medelhög hastighet i några minuter. Om inte bunken är helt kall när du tar på den nu eller om frostingen inte går ihop, ställ den en kvart i kylskåpet och prova igen. Det tar en stund så ge inte upp! När frostingen går ihop och blir mjuk, krämig och glansig tillsätter du vaniljsocker och hallonpuré. Vispa tills allt blandat sig ordentligt. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa på cupcakesen.
3. Alla goda ting är tre
Det här är mitt allra bästa tips när man planerar smaker eller nya recept! Tänk alltid i talet tre. Vad menar jag med det? Jo, om du bakar cupcakes och vill ha en djup och spännande smakkombination, välj tre smaksättningar/texturer. Olika texturer kan vara kaka, bär, marängsmörkräm, kompott, hackad choklad, nötter osv. I receptet nedan har vi hallon, vanilj, blåbär, citron, choklad och chocolate chips som olika smaker. Mina absoluta favoritkombinationer är:- Päron, kardemumma och mandel
- Hallon, rabarber och citron
- Jordgubb, vit choklad och citron
- Choklad, vanilj och hallon
Swiss Meringue Buttercream
- 4 st äggvitor
- 2,25 dl socker
- 250 g osaltat smör
- 0,25 tsk vaniljpulver
Halloncupcakes
- 1/3 av marängsmörkrämen
- 0,5 dl hallonkompott
Chokladcupcakes
- 1/3 av marängsmörkrämen
- 1 msk kakao
Blåbärscupcakes
- 1/3 av marängsmörkrämen
- 1 msk citronsaft
- 1 msk turkisk yoghurt
Instruktioner
Hallonkompott
- Koka upp hallon och tillsätt gelésocker. Följ anvisningarna på förpackningen. Mixa med stavmixer och sila genom en finmaskig sil för att få bort kärnorna. Låt svalna.
När frostingen går ihop och blir mjuk, krämig och glansig så tillsätter du vanilj en och delar upp den i tre delar. Vispa ner respektive smaksättning, blanda ordentligt. Fyll marängsmörkrämen i spritspåsar med tyllar och spritsa på avsvalnade cupcakes. Servera dem rumsvarma.
Vaniljfrosting:
3msk smör, rumsvarmt
200g cream cheese
1 pkt floursocker
2tsk vaniljsocker
Vispa smöret mjukt, tillsätt cream cheesen och vispa till en slät och jämn smet. Tillsätt vaniljsockret och häll i floursockret lite i taget och vispa ordentligt mellan varje gång. Ställ en studn i kylen så att frostingen stelnar lite, då är den lättare att spritsa. Spritsa på frosting på cupcakesen och dekorera dem när de svalnat.
Vaniljfrosting
- 300 g vit choklad
- 300 g Philadelphia ost
- 100 g smör (här är det godast med smör)
- 4 dl florsocker
- dekorationskulor (finns vid baktillbehör)
- Smält chokladen över vattenbad, låt svalna. Blanda philadelphiaost, smör och florsocker med en elvisp. Tillsätt chokladen och kör lite till med elvispen.
- Spritsa ut eller bred ut frostingen på dina cupcakes. Klart!
- Frosting
- 100 g vit choklad
- 150 g mjukt smör
- 150 g färskost
- 250 g florsocker
- rosa pastafärg
Smält chokladen över ett vattenbad och låt den svalna något. Vispa upp smöret riktigt krämigt, tillsätt chokladen och fortsätt vispa. Väg upp florsockret och tillsätt det tillsammans med färskosten och vispa det ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar